Nieuw-Zeelandse wol dekens

 

 

NIEUW-ZEELANDSE WOL

Wol producenten in Nieuw-Zeeland hanteren de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn bij het houden en scheren van de schapen. Dat wordt gegarandeerd door de directe betrokkenheid van instanties zoals de National Council of Wool Interests, Shearers Association en betrokken opleidings- en onderwijsinstanties.

Nieuw-Zeeland heeft hoge nationale normen voor dierenwelzijn en controleert de naleving ervan nauwgezet. Dat geldt voor alle aspecten van gezondheid en dierenwelzijn, diervoeding en de leefomstandigheden waaronder de schapen worden gehouden.

Toeleveranciers betrekken hun wol via geregistreerde Nieuw-Zeelandse wolmakelaars en erkende particuliere handelaren. Zo kan de herkomst van de Nieuw-Zeelandse wol worden gegarandeerd.

 

Shop de collectie

 


Merino wol dekens

 

 

 

MERINOSWOL

 

Merinos schapen zijn bekend om hun wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. Merino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol.  De dikte van de vezels van merinoswol is 14 tot 23 micron. De wol van gewone schapen is merkbaar dikker: ongeveer 30-35 micron. Als uw huid gevoelig is voor irritatie en allergische reacties, kunt u beter merinoswol kiezen. Zo'n dunne wol ervaren mensen normaliter als zacht en niet prikkelend.

 

Shop de collectie

 

 

 

 


Kameel wol deken

KAMEELHAAR

De kameel wol die gebruikt is voor deze collectie, is afkomstig uit ongelooflijke mooie en wilde natuurgebied in het westen  van Mongolie, onder de voeten van het Altaj gebergte. De korte zomers in Altaj zijn warm en de winters zijn lang en koud . De gemiddelde temperatuur in de winter is -40 ° C; de laagste geregistreerde temperatuur was zelfs -63,5 ° C. In dit strenge klimaat onderscheiden kamelen zich door de fijnste en dikste wol. De gemiddelde fijnheid is minder dan 16,3 μm, wat betekent dat het net zo fijn is als Cashmere (12 - 19 μm).

Tijdens een vliegende rui in het voorjaar - wanneer het kameel verhaart en binnen een paar dagen bijna kaal wordt, verzamelen mensen flarden wol, die bijna vanzelf los komt. Maar het verzamelen van de kamelen wol is niet gemakkelijk. De mannelijke kamelen beschermen hun vrouwtjes, en moeders hun welpen zelfs tegen aanraken. Daarom is dit meestal een taak voor de vrouwen, omdat die iets makkelijker dicht bij kamelen mogen komen.

Zorgvuldig verzameld, wordt deze kostbare wol op een technologisch hoogwaardige manier verwerkt. Daardoor verandert de dunne en warme wol in elegante en zijdezachte plaids en woondekens. Ze zullen u jarenlang warmte en vreugde bezorgen of een heel bijzonder cadeau vormen.

 

Shop de collectie

 

 


Yak wool

Mongoolse JAK WOL

Jaks komen oorspronkelijk uit Tibet. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in Mongolië samen met het boeddhisme, toen monniken ze gebruikten als vervoer op hun bedevaarten.

Bij voorkeur leven jaks op grote hoogten waar het vaak extreem koud is. Ze lijken overwoekerd begroeid met hun uitzonderlijk lange en (super-isolerende) dikke vacht.

Terwijl jaks op grote hoogte wonen en koud weer verdragen, ontwikkelden ze een unieke, warme wol die vocht afweert. De wol van yaks wordt niet geverfd en is dus 100% natuurlijk en biologisch. Recent onderzoek toont aan dat de wol van jaks 40% warmer is dan merino wol en 17% warmer dan kasjmier wol.

Ondanks hun wilde uiterlijk ruiken jaks nauwelijks of niet. En afgewerkte yak wol is natuurlijk bestand tegen het absorberen van geuren. En omdat jak minder vaak moet worden gewassen, gaat uw geliefde yak plaid veel langer mee.

 

Shop de collectie

© 2015 - 2021 Wollen Plaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel