Home > Soorten wol > Merino wol

Merino

MERINO WOL

 

Merino schapen zijn bekend om hun wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. Merino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol.  De dikte van de vezels van merino wol is 14 tot 23 micron. De wol van gewone schapen is merkbaar dikker: ongeveer 30-35 micron. Als uw huid gevoelig is voor irritatie en allergische reacties, kunt u beter merino wol kiezen. Zo'n dunne wol ervaren mensen normaliter als zacht en niet prikkelend.

 

 

 

 


Merino wol dekens

Slapen in Merino wol

Vroeger sliepen mensen op schaapsvacht. Ze waren niet onbeschaafder dan wij, maar wel praktischer. Ze overleefden en voedden hun kinderen op onder veel zwaardere omstandigheden.

Behoud van gezondheid was cruciaal om te overleven. Daarom waardeerden mensen de unieke eigenschappen van wol en gebruikten het als bed. 

Het werkt nog steeds. Tijdens een nacht slapen verliezen we door de transpiratie 0,5 tot 1 liter vocht. Wol neemt vocht zeven keer sneller op dan welke andere textielvezel dan ook. Hierdoor blijft het lichaam droog en warm. Daarom helpt slapen met wollen dekens mensen met reuma, osteochondrose, orthopedische ziekten, astma en verstoringen van de bloedcirculatie.

Deze collectie is gemaakt van een hoge kwaliteit merinowol, geweven in Italië met een bonteffect. Het is een ethisch product dat u laat genieten van de natuurlijke warmte van schapenvacht.

 


MERINO COLLECTIES

Merino dekens

Merino plaids

Merino bedding

 

MERINO DEKENS

 

MERINO PLAIDS

BINNENKORT

MERINO BEDDING

 


SOORTEN    WOL

Nieuw-Zeelandse wol

Kameelhaar

Yay wool

Nieuw-Zeelandse wol

 

Kameelhaar

 

Jak wol

 

© 2015 - 2021 Wollen Plaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel