BINNENKORT NIEUWE COLLECTIE

 


Wat maakt MONGOOLSE YAK wol zo bijzonder?

Yaks komen oorspronkelijk uit Tibet. Ze werden voor het eerst geïntroduceerd in Mongolië samen met het boeddhisme, toen monniken ze gebruikten als vervoer op hun bedevaarten.
Bij voorkeur leven yaks op grote hoogten waar het vaak extreem koud is. Ze lijken overwoekerd begroeid met hun uitzonderlijk lange en (super-isolerende) dikke vacht.
Terwijl yaks op grote hoogte wonen en koud weer verdragen, ontwikkelden ze een unieke, warme wol die vocht afweert. De wol van yaks wordt niet geverfd en is dus 100% natuurlijk en biologisch. Recent onderzoek toont aan dat de wol van yaks 40% warmer is dan merino wol en 17% warmer dan kasjmier wol.
Ondanks hun wilde uiterlijk ruiken yaks nauwelijks of niet. En afgewerkte yak wol is natuurlijk bestand tegen het absorberen van geuren. En omdat yak minder vaak moet worden gewassen, gaat uw geliefde yak plaid veel langer mee.

 

  • Yak wollen plaid Hulan
    Yak wollen plaid Hulan

    100% yak wollen gebreide plaid, lokaal gemaakt in Mongolië door een klein familiebedrijfje. Eenvoudig en elegant breipatroon dat perfect past bij dit exclusieve materiaal. Deze gebreide deken van yakwol is verkrijgbaar in drie…

    € 250,00
© 2015 - 2020 Wollen Plaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel