WOLLEN  DEKENS

Eenpersoons dekentwee persoons dekens

Merino dekens

Merino dekens

 

Jacquard wollen dekens

Jacquard wollen dekens

 

Kampeerdekens

Swiss Army Blanket

Home > Dekens


B L O G

Slapen onder wollen dekensEen ideaal slaapcomfort met wollen dekens

Het is wetenschappelijk bewezen dat een van de belangrijkste oorzaken van een rusteloze en slechte slaap is de verandering van de lichaamstemperatuur. Elke verandering in de normale lichaamstemperatuur van 36,6°C gaat gepaard met onrust en zelfs angst; vooral tijdens de slaap, wanneer we allemaal veel gevoeliger zijn. Een plotselinge temperatuur daling is het meest gevaarlijk. In tegenstelling tot wollen dekens, zorgt een synthetisch dekbed voor een sauna-effect. Een mens zweet en gooit de deken van zich af, terwijl een natte huid erg gevoelig is voor tocht en gemakkelijk te koud wordt, waardoor het lichaam teveel afkoelt. Verkoudheid, ontstekingen en andere aandoeningen zijn vaak het gevolg van onderkoeling of oververhitting van het lichaam.

Goede beschermer voor uw gezond en comfort tijdens slapen is wollen beddengoed. Als uw deken van natuurlijke wol is gemaakt, wees er dan zeker van dat het microklimaat rondom uw lichaam constant blijft. Door natuurlijke wol te gebruiken, bent u verzekerd van een rustige en gezonde slaap.


Voordelen van wollen dekensVoordelen van wol

Laten we eens nader bekijken hoe natuurlijke wol zorgt voor het behoud van een optimaal microklimaat 

  • Wollen dekens zijn lekker warm

Wol slaat natuurlijke lichaamswarmte heel effectief op, dankzij een fijne microstructuur. Natuurlijke wol bevat miljarden micro-luchtkorrels, die een luchtkussen vormen, dat de warmte van ons lichaam ophoopt en vasthoudt. Hoe fijner de wolvezels zijn, des te meer dit effect optreedt. Dit is de reden waarom wol soorten zoals merino, kasjmier, yak en kameeldons zeer gewaardeerd worden.

  • Wol is hygroscopisch

Tijdens de slaap zweten we allemaal. Daarom is het erg belangrijk dat beddengoed natuurlijk, ademend en absorberend is. Onder alle natuurlijke vezels heeft wol het beste vermogen, om vocht te absorberen en vervolgens vanzelf te drogen. Bij normale luchtvochtigheid kunnen wolvezels tot 17% vocht opnemen; katoen slechts 8%.

  • Wol is ademend

Met wollen deken u kunt veilig je hoofd bedekken en ademen zonder een gebrek aan zuurstof te voelen. Dit is vooral belangrijk voor baby’s, die al hebben geleerd hoe ze op hun buik kunnen rollen en nog niet zelfstandig terug kunnen rollen.  Zelfs als ze in een droom helemaal met hun hoofdje onder de deken komen, krijgen ze nauwelijks last van gebrek aan zuurstof. Dit is ook belangrijk voor een volwassene. Gemakkelijk ademende wol voorkomt overmatig zweten en houdt uw huid droog.

  • Wol is goed voor de gezondheid

De hooglanders hebben een hele cultuur van wol. Ze geloven dat hun wollen dekens genezende kracht hebben. Slapen onder wollen dekens helpt inderdaad bij ontstekingsprocessen, reumatische pijnen, evenals gewrichtspijn en verbetert het welzijn. Natuurlijk kan het niet een geneesmiddel voor alles zijn, maar ongetwijfeld is een wollen deken de beste keus voor een rustige en gezonde slaap.

© 2015 - 2020 Wollen Plaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel