Home > Soorten wol >  ​Zuivere Scheerwol 

 

De voordelen van WOL

Laten we eens nader bekijken hoe natuurlijke wol zorgt voor het behoud van een optimaal microklimaat 

Wollen dekens zijn lekker warm

​Wol slaat natuurlijke lichaamswarmte heel effectief op, dankzij een fijne microstructuur. Natuurlijke wol bevat miljarden micro-luchtkorrels, die een luchtkussen vormen, dat de warmte van ons lichaam ophoopt en vasthoudt. Hoe fijner de wolvezels zijn, des te meer dit effect optreedt. Dit is de reden waarom wol soorten zoals merino, kasjmier, yak en kameeldons zeer gewaardeerd worden.

Wol is hygroscopisch

Tijdens de slaap zweten we allemaal. Daarom is het erg belangrijk dat beddengoed natuurlijk, ademend en absorberend is. Onder alle natuurlijke vezels heeft wol het beste vermogen, om vocht te absorberen en vervolgens vanzelf te drogen. Bij normale luchtvochtigheid kunnen wolvezels tot 17% vocht opnemen; katoen slechts 8%.

Wol is ademend

Met wollen deken u kunt veilig je hoofd bedekken en ademen zonder een gebrek aan zuurstof te voelen. Dit is vooral belangrijk voor baby’s, die al hebben geleerd hoe ze op hun buik kunnen rollen en nog niet zelfstandig terug kunnen rollen.  Zelfs als ze in een droom helemaal met hun hoofdje onder de deken komen, krijgen ze nauwelijks last van gebrek aan zuurstof. Dit is ook belangrijk voor een volwassene. Gemakkelijk ademende wol voorkomt overmatig zweten en houdt uw huid droog.

Wol is goed voor de gezondheid

De hooglanders hebben een hele cultuur van wol. Ze geloven dat hun wollen dekens genezende kracht hebben. Slapen onder wollen dekens helpt inderdaad bij ontstekingsprocessen, reumatische pijnen, evenals gewrichtspijn en verbetert het welzijn. Natuurlijk kan het niet een geneesmiddel voor alles zijn, maar ongetwijfeld is een wollen deken de beste keus voor een rustige en gezonde slaap.

Wol is ethish en duurzaam.

Wol wordt gesneden of gekamd van levende gezonde dieren en bevat niet de hormonen van angst of stress. Het heeft nog steeds de zachte energie van een vriendelijk dier. Het is snel hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Wol kan ook biologisch worden geproduceerd.

 

 


ZUIVERE  SCHEERWOLLEN  COLLECTIES

Zuiver scheerwol plaids

Nieuw-Zeelandse wol plaids

Merino bedding

 

SCHEERWOLLEN PLAIDS

 

PLAIDS van NIEUW ZEELANDSE WOL

BINNENKORT

MERINO BEDDING

 

 


SOORTEN    WOL

Nieuw-Zeelandse wol

Kameelhaar

Yay wool

Nieuw-Zeelandse wol

Kameelhaar

Jak wol

 

© 2015 - 2021 Wollen Plaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel